Hur man döljer akne och missfärgningar.

whiteEn dålig dag. Låter det bekant? Vi har alla upplevt den här sortens oönskade tillstånd. Hur ska man hantera en sådan plötslig och obehaglig överraskning? Ska man stanna hemma hela dagen, eller vira en sjal runt huvudet? Varken det ena eller det andra. Lär dig sminka dig ordentligt för att inte låta finnarna förstöra din dag.

De mest känsliga personerna för akne, pormaskar och missfärgningar är unga personer, och de som har oljig eller kombinerad hud. Oregelbunden verkan i talgkörtlarna och varierande hormonnivåer resulterar i överflödig och okontrollerad talgproduktion. Som en konsekvens blir ansiktet glansigt, hudens porer täpps till, och huden täcks i allmänhet av akne och märken. För att undvika detta behöver ansiktets hud rengöras ordentligt, tvättas, och exfolieras. Och vad gäller för smink? Den här skönhetsbehandlingen kan också kamouflera imperfektioner i huden, förbättra det generella utseendet, och ditt eget humör. Med detta i åtanke, hur ska man sminka sig för att kamouflera?

Först av allt behöver du förbereda följande accessoarer och kosmetika: en rengörande toner, en återfuktande kräm eller lösning för missfärgningar, en grön concealer, en hudfärgad eller ljusare concealer, en foundation, ett puder, och fem sorters sminkborstar.

Sedan bör du rengöra ansiktets hud med den rengörande tonern och behandla aknen med återfuktande kräm. Om du vill dölja ett är från akne kan du dölja det med en silikonlösning. Den här medicinen gör märket ljusare och förenklar appliceringen av concealer. När krämen absorberas ska du använda den gröna concealern på märket med hjälp av en liten och spetsig sminkborste. Varför är just den här färgen lämplig? Rött, färgen som akne har, och grönt är två kontrastrika färger. När vi kombinerar dessa färger får vi en neutral nyans som täcker imperfektioner. Kom ihåg att inte applicera concealern runt fläcken. Nu går vi tillbaka till den kamouflerande sminkningen, så ta tag i en lite större och platt sminkborste. Använd sedan en hudfärgad concealer för att täcka akne/märket. Fläcka inte produkten, men dutta de imperfektioner som finns i ansiktet och ytan runt dem. Använd den större sminkborsten för att mjuka upp den applicerade kosmetikan och ta sedan på foundation. Använd en stor och platt sminkborste för att göra detta. Avsluta sminkningen med att applicera transparent puder. Kan du se några finnar nu?

Vit eyeliner och atypisk applicering.

Vissa av oss känner till tricket att förvandla oönskad kosmetika till ny, användbar sådan. Ett schampo som t.ex. inte passar bra ihop med vårt hår kan enkelt förvandlas till en kosmetika för hårborttagning. Krossad ögonskugga kan blandas med ett nagellack för att få en helt ny färg och textur. Och vad kan man göra med en vit eyeliner, som faktiskt är en populär kosmetisk produkt numera?

Vanlig användning av vit eyeliner.

Alla vet (förutom män som kanske inte är intresserade av skönhet) varför man använder en svart eyeliner. Vi målar en tunn linje på ögonlocken. Linjen kan förstås vara i olika former och storlekar. Vissa kvinnor föredrar en dubbel linje medan andra kör på en enklare, arabisk, eller lutande stil, och vad är då målet med en vit eyeliner? Den har definitivt fler användningsområden än sin svarta motsvarighet. Låt oss dock fokusera på den grundläggande appliceringen av den här produkten. Den vita eyelinern används oftast för att markera den så kallade vattenlinjen på ögat. Det är kanten av det nedre ögonlocket. Med andra ord är det punkten nära ögonvitan. Varför målar vi just denna del av ögat? Svaret på frågan är välkänt för alla personer som har problem med fallande ögonlock. Genom att markera vattenlinjen får vi ögonen att se bredare och öppnare ut. Dessutom får vår vardagliga sminkning en mer elegant look. Vet du vad man mer kan göra med en vit eyeliner, som kanske inte är lika vanligt?