CC-kräm från Clinique – Superdefense CC-kräm. Solskyddskräm SPF 30.

CC cream from CliniqueCC-kräm från Clinique säljs i en ganska typisk design för detta kosmetikamärke – en grön tub med silverfärgat lock. Tuben innehåller 40 ml av kosmetikan. Superdefense CC-kräm säljs i tre nyanser: Light, Light Medium, och Medium. Det kan tyvärr vara ganska svårt att välja ut rätt nyans. Denna uppgift kan vara problematisk, särskilt för kvinnor som har gula pigment eller lätt olivfärgad hud. Det är synd, då CC-krämer är framtagna för att jämna ut hudtonen.

Vilka egenskaper kännetecknar Superdefense från Clinique? Först av allt innehåller produkten en ganska hög solskyddsfaktor, SPF 30. Detta skyddar oss från överflödiga solstrålar. Krämen skyddar även huden mot hyperpigmentering, rynkor, och till och med mot hudcancer. Superdefense CC-kräm täcker även imperfektioner som är lätta och måttliga. Därför kommer kvinnor som lider av stora missfärgningar, fräknar, ärr eller andra huddefekter inte vara helt nöjda med kosmetikans verkan. Med andra ord kan produkten från Clinique bara täcka imperfektioner lätt och jämna ut hudtonen, och därför kan den användas för att applicera en naturlig sminkning, även känd som en osynlig sminkning.

En annan funktion är att CC-krämen Superdefense från Clinique är avsedd för alla hudtyper. Den är dermatologiskt testad och testad av optiker, och den innehåller varken dofter eller oljiga ämnen, och kan därför användas av personer med känslig eller allergisk hud.

När vi pratar om applicering, hur gör vi detta med Superdefense CC-kräm från Clinique? Generellt sett ska kosmetikan appliceras på ren och torr hud. Den kan användas både som mas för smink eller som en separat produkt, på hela ansiktet eller bara på de delar som kräver kamouflage. När vi applicerar CC-krämen på foundation kommer vi att få en starkare täckning.